There's no sense in going further - it's the edge of cultivation.
So they said, and I believed it - broke my land and sowed my crop-
Built my barns and strung my fences in the little border station
Tucked away below the foot hills where the trails run out and stop.

Till a voice, as bad as Conscience, rang interminable changes
On one everlasting Whisper day and night repeated -- so:
Something hidden. Go and find it. Go and look behind the Ranges --
Something lost behind the Ranges. Lost and waiting for you. Go!


Rudyard Kipling - The Explorer

 

 

Despre blog

În urmă cu ceva vreme, căutând unele informații despre traseul dintre Bran și Vârful Omu din Bucegi, am dat peste un blog de călătorii deosebit de interesant al unei "compatrioate" născute în același oraș cu mine. M-a impresionat în mod plăcut stilul ușor accesibil, dar și continutul deosebit de folositor iubitorilor de munte din România. Apoi am descoperit ca blogul nu se limita doar la drumeții pe munte, ci conținea și detalieri ale unor city-break-uri din Romania si Europa, regăsind printre acestea și destinații vizitate de mine de-a lungul timpului.

Brusc, am intrat în universul blogurilor de călătorie și am realizat că și eu aș avea experiențe asemănătoare de împărtășit. Poate nu așa multe și variate precum cele de top, poate nu cu talentul de povestitor al autorilor, însă mă plimbasem și eu suficient de mult încât să am ce împărtăși celor dornici de aventuri, fie în sălbăticie, fie prin orașele lumii. M-am gândit că puținele informații ce le-aș fi așternut pe „hârtia” internetului ar fi putut ajuta într-o măsură mai mică sau mai mare pe cel ce ar fi avut de gând să plece la drum.

M-am hotărât dintr-o dată să îmi fac (ori macar să încerc să fac) un blog asemănător. Și cum informația circulă liberă în mediul online (trebuie doar să știi cum să o cauți) m-am documentat temeinic în privința construirii unui blog în WordPress, am aflat ce înseamnă "domain registration" ori "hosting" și cu ajutorul Mxhost și a unei teme cumpărate la discount pe site-ul Template Monster am încropit ceea ce se vede la acest moment. Cât de folositor ori plăcut este rezultatul, rămâne la aprecierea celui care îl citește.